Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

7 Nov 2012, 14:00 389
Annat, 0 år
Question


Hej!

Detta kan låta som en jätte konstig fråga..men har funderat nu en tid.
Är en Tjej på 22 år och är bisexuell men gillar män lite mer men mest personligheten hos mänskorna som jag fastnar för...

Man kan tänka att det är helt normalt..men mitt problem nu är att jag vet inte om jag är rätt kön...... har alltid drömt om hur det skulle vara om man skulle vara kille ända sedan jag var liten har jag alltid lekt "mannen" i lekarna har aldrig velat vara kvinnan..

och varför jag skulle vilja vara en man är för att jag gillar själva "kroppen" "Starkheten" och hur det är mannens uppgift att skydda familjen.

Men är jätte förvirrad... för om man gillar män då kan man inte ändra på sig till att vara man...

Finns säkert inte något svar på denna fråga men hittade inte någon hjälp över nätet så tänkte att man kunde chansa ..

// man / kvinna

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det finns såklart många tankar och funderingar kring detta förstår jag. Men i grund och botten handlar det om hur du ser dig själv. Det är du som väljer helt och hållet vem du är och vilket pronomen du föredrar (Han, Hon eller Hen. Sen väljer du också vem du blir kär i eller attraheras av. Sexuell läggning och könsidentitet är inte samma sak alltså.

Det är helt enkelt din egen bild av dig själv som spelar roll. Du väljer själv vem du är och vem du tycker om.

Det finns jättemycket bra information på transformera.se. Titta gärna på denna sidan. Under "förändra din kropp" finns hela processen beskriven och det kan vara bra att känna till. Det består av mycket samtal där man får tid att bena ut många av dem funderingar som du kan ha.

Titta gärna på hemsidan. Den är bra:)

Ha det bra!
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar