Frågor och svar om Ångest

7 Nov 2012, 17:00 142
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har panikångest och har fått fler och fler panikångest attacker på sista tiden, tycker det är jätte jobbigt och undrar om ni vet vart man ska vända sig för att få medicin mot det?

Tjej, 17

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
jag förstår att det känns jobbigt, panikångest kan kännas väldigt obehagligt, men det är inte farligt. Det finns bra hjälp att få för att lära dig att hantera panikångesten och det går också att bli av med den. Den vanligaste behandlingen mot panikångest är någon form av samtalsterapi, medicin eller avslappning. Det är olika för olika personer vilken behandling som fungerar. Därför är det viktigt att du får hjälp som är anpassad efter vad just du behöver. Du kan vända dig till en ungdomsmottagning, vårdcentral eller skolhälsovården för att få hjälp och där kan du få hjälp att söka mer specialiserad hjälp om det behövs.

Ta hand om dig,
Kram Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar