Frågor och svar om missnöje med kroppen

9 Nov 2012, 12:00 194
Annat, 0 år
Question


Hej! jag är 170 lång och väger runt 60 kg. Och det med vikten spelar inte riktigt någon roll men det är sättet min kropp ser ut på jag vill ändra och detta gör mig som väldigt många andra tonårstjejer osäker på mig själv. Jag tränar fotboll 3 gånger i veckan och gymmet en dag men jag får ändå inte bort fettet på runt magen och armarna.
Detta måste nog handla om att jag inte äter så bra. Många gånger man tänkt att sluta äta bara för man är trött på att träna men inget händer. Jag undrar om någon skulle kunna skriva hur man skall äta bra och om man vill ha bort mer fett från överkroppen än nedre om de finns något tips för de.
tack för svar!

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Du som redan tränar 4 gånger i veckan och spelar fotboll är ju väldigt flitig på att träna! Det ska vara kul att träna och sen är det viktigt för att hålla kroppen i form, vara frisk, ha en bra hälsa och må bra!
Det är ju viktigt att du som tränar så mycket äter mycket ocskå. Kroppen gör av med mycket energi när ma tränar och för att orka med dagen, vara glad och må bra så måste man fylla på den energin genom att äta.

Kroppen förändras hela tiden och alla ser vi olika ut. Vare sig vi tränar massor eller inte. Och alla har vi dagar då vi tycker att vi inte är så snygga. Men andra dagar kan vara riktigt nöjda med oss själva.

Det tipset jag kan ge dig är att träna vidare och ha kul! Det är bra för din kropp att träna och röra på sig. Men för att det ine ska skada din kropp så måste man också äta bra. Och den som tränar och äter bra får också en starkare och friskare kropp. Som man kan tycka är en snyggare kropp, Men det är helt upp till var och en vad som är snyggt!

Hur som helt så tycker ja du ska träna vidare för att det är kul!

Ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar