Frågor och svar om menstruation

3 Apr 2001, 00:00 242
Annat, 0 år
Question


Alltså, det här är riktigt pinsamt. jag är den enda av alla mina tjejkompisar som inte använder tampong. jag har inte sagt det till någon, men jag vågar inte stoppa in den. jag har försökt men det gick inget vidare. jag vill verkligen använda tampong, vad ska jag göra?

Svar

Det är en viss teknik för att sätta in en tampong. Är man då också spänd, så blir musklerna i slidan och slidöppningen trång. Det finns olika typer och storlekar av tamponger, du får pröva dig fram. Följ instruktionerna. Man måste inte använda tampong, det finns många kvinnor som inte vill utan föredrar binda, så det är ditt beslut. Man kan behöva träna en del då det kan kännas obehagligt att föra upp något i slidan. Då rekommenderar jag att du väntar några månader och sedan provar igen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar