Frågor och svar om första gången

9 Nov 2012, 20:00 1254
Annat, 0 år
Question


Hej jag är en tjej på 14 år. Jag är fortfarande oskuld och det är många killar i 17-22 års åldern som har skrivit till mig och dom vill ha sex med mig. Men en av killarna är jag lite mer intresserad av och han är 22år. Men det känns lite fel att förlora oskulden med honom eftersom att det är 8år mellan oss. Vi har videochattat med varandra och jag brukar se honom på bussen. Men när vi videochattade så berättade han att han har haft sex med min kusin när hon var 14 och nu är hon 17 och har en kille. Men han har tydligen en tjej som han är ihop med men i början när vi skrev med varandra så hade dom tydligen gjort slut men nu är dom ihop igen. Det känns lite fel att han vill ha sex med mig när han har en tjej. Men jag är rädd att göra bort mig eller att jag är jättedålig. Men jag har sagt till honom att jag inte känner mig redo för att förlora oskulden.
Men är det fel att jag har sex med honom när han har tjej även fast han vill och även fast han är 22år? Men annars är det en kille som är 18 år som också vill ha sex med mig och han är väldigt på, han skriver exakt vad han vill och tycker. Men problemet med honom är att jag inte har sett honom i verkligheten men på bild är han ganska söt och snygg. Men han har tydligen sett mig på bussen men nu har han körkort. Men iallafall han vill inte videochatta eller skicka nån mer bild på honom. Men han vill gärna ha sex med mig och träffa mig,men jag vet inte om jag vågar träffa honom ensam.

Jag har försökt förklara mina problem så gott jag kunde.

Från en osäker 14 åring.

Svar

Hej T14! Det är bara du som bestämmer om eller när du vill ha sex. Ingen ska känna sig tvingad eller stressad att ha sex. Med risk för att det blir klyschigt: oskulden kan du inte få tillbaka. om du har sex och det känns fel, går det inte att gå tillbaka till ruta ett. Vem du har sex med för första gången är något du väljer själv. Jag tror dock sex första gången blir allra bäst med någon man har känslor för. Jag tror risken är mindre att man ångar sig. Du verkar själv ifrågasätta vilka killar dessa är. Det kanske tyder på att du tycker att de inte är värda dig? Du ska ha höga krav eftersom den andra personen ska kunna mäta sig med dig. Du kan maila mig på [email protected] om du har funderingar. Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar