Frågor och svar om alkohol

12 Nov 2012, 12:00 325
Kille, 16 år
Question


Hej, jag är 16 år. För ungefär ett halvår sen drabbades jag av en deprission, försökte ta livet av mig och sånt. Fick sedan hjälp och medicin mot det. Grunden i alla ångest attacker var alkohol, och att jag inte förstod mig på allt med alla drack. Jag blev sjukt ledsen. Och det ledde till att jag senare gjorde slut med min flickvän som jag verkligen älskade. Nu har jag börjat dricka själv. Men jag får fortfarande ångest över att andra gör(speciellt tjejer jag är intresserade tydligen). Det är jättejobbigt, och även om min deprission är bättre och jag har antideprissiva så påverkar detta helka min var dag. Jag kan aldrig släppa mitt ex, räcker med att tänka på henne för att jag ska bli ledsen igen. Får alltid ångestattacker när jag tänker på henne(grunden till att det tog slut). Jag vill verkligen bara kunna gå vidare i livet, för just nu står jag nästan helt still. Vad ska jag göra??

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej

Tack för ditt brev.
När jag hör dig berätta detta förstår jag att du säkert skulle må gott av att ha ngn att tala med lite mer regelbundet. Hur ser det ut där du bor?
Finns det skolkurator, skolsköterska, ungdomsmottagning etc?

Om du vill prata vidare med mig om detta kan du adda mig på msn:

[email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar