Frågor och svar om mobbning

12 Nov 2012, 22:00 421
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag vet inte om det är rätt att vända sig till en kurator om detta men jag vet inte vart jag ska vända mig och jag behöver hjälp!

Jag har vikarierat på en skola i ca 1.5 år och jag som fritidspedagog. I somras tog de långa viket slut men jag är där fortfarande en hel del och de är nu de hemska börjar.

Jag har varit inne i första klass en hel den och märker hur illa läraren behandlar sina elever. Hon kränker dom och pekar ut barn som har det svårt med olika saker. Talar högt in för klassen om barnens problem och vilka som har skilda föräldrar och så vidare.

Jag har så klart pratat med mina kollegor om detta och allt är taget på största allvar av dom, det har varit samtal med rektorn och så vidare men där tar det stopp! Rektorn gör ingenting, och nu så har även den ordinarie personalen börjat må dåligt över hur barnen behandlas.

Jag undrar vad jag kan göra för detta får absolut inte fortsätta! När jag varit där inne har hon även varit otrevlig och nästan dum mot mig in för barnen. Men det känns mer okej att hon är otrevlig mot personal och vikarier än mot oskyldiga barn, där går gränsen för mig! Även föräldrar har börjat reagera på hur barnen behandlas, och när hon sitter och skrattar åt vad föräldrarna säger på utvecklingssamtalen så får även de nog och säger ifrån till henne ...

Snälla vart ska jag vända mig ?
Kan man få bort en lärare som vägrar lyssna på både rektor och personal från skolan, kan man inte om plasera läraren?

Snälla svara jag måste få någon hjälp !

Tack på förhand !

MVH : otroligt orolig .

Svar

Hej T21!
Starkt av dig att vilja göra något åt situationen! Det ska inte behöva fortsätta. Eleverna kan fara illa av lärarens behandling. Lärare som mobbar en elev/er kan få en varning och även få andra arbetsuppgifter. I värsta fall kan en lärare bli avskedad.
Jag tycker att du bör ta kontakt med skolkuratorn. Han/hon bör kunna ta upp detta. Du kan påtala att det finns en risk att även föräldrar och andra lärare anmäler skolan om det inte sker en förändring.
Om det inte blir någon förändring är nästa steg att kontakta ansvarig tjänsteman i kommunen. Om det är det en fristående skola tar du kontakt med styrelsen för skolan.
Det kan även anmälas till Skolinspektionen. Läs gärna mer på Barn- och elevombudets hemsida http://www.skolinspektionen.se/BEO/
Det finns en flik "Jag vill.... veta mer om kränkande behandling" som du kan kolla in.
Du kan hör av dig till mig om du har något du funderar över. Du kan även maila mig på [email protected]
Kämpa!
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar