Frågor och svar om underlivet

13 Nov 2012, 11:00 1838
Annat, 0 år
Question


Hej. För några veckor sedan upptäckte jag en liten knöl vid slidöppningen, ungefär lika stor som en vindruva. Jag sökte upp det och läste lite om det och det verkar ofarligt.
Den gör inte ont men det liksom känns obehagligt när jag sitter ner. Vad ska jag göra? Borde jag oroa mig och åka till doktorn eller ska jag bara låta den vara?

Tjej, 16

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
jag vet inte riktigt vad det kan vara, men om det känns obehagligt när du sitter och du vill veta vad det är för slags knöl kan det vara en bra idé att du kollar upp det, precis som du skrev. Du kan gå till en ungdomsmottagning, vårdcentral, gynmottagning eller hud- och könsmottagning för att få reda på vad det är och om det behövs göra någonting åt det.

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar