Frågor och svar om gynekologisk undersökning

13 Nov 2012, 13:00 471
Annat, 0 år
Question


Hej, jag har gått på p-piller sedan i Juni tror jag. Jag har tänkt att jag ska göra en gynkoll.. men jag har två besvär.. hon som jobbar på ungdomsmottagningen i min kommun gör mig väldigt obekväm, ska dom verkligen ställa frågor som ''brukar du komma när du har sex'', ''får du orgasm'' , ''brukar han pilla på dig?'' o frågor om jag tycker det är skönt och vad jag gör i sängen.. sen så har jag upptäckt en sak, jag trodde först att det var normalt men tydligen ska man inte ha så.. Jag har sedan jag varit liten haft en skinnflik som sticker ut på min mellangård. den är ganska stor, man känner den ju direkt om man känner efter och den syns väl om man ska kolla. Jag har känsel i den också. jag är orolig för att jag är den enda och är helt onormal? och orolig för vad gynekologen ska säga. (funderar på att gå till sjukhuset till en annan än hon på umo).

Tjej, 15

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
En gynundersökning kan du göra på flera ställen så känner du att du inte vill göra den på ungdomsmottagningen i din kommun kan du gå till en vårdcentral, sex- och samlevnadsmottagning, barnmorskemottagning eller kvinnoklinik. Det finns också privata mottagningar med gynekologer.

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar