Frågor och svar om underlivsundersökning

14 Nov 2012, 12:00 226
Kille, 14 år
Question


Hej jag är en kille som är 14 år och nu kommer jag att använda lite dagligt slang för könslivet för jag vet ej hur man säger dem annars iallafall så en av mina pungkulor har slutar växa tror jag för att den har varit lika stor i 3år nu medans den andra är mer än dubbelt så stor som den. Ibland får jag smärtor och detta har pågott några år och har inte vågat säga det till någon för att det är ett ganska skämmigt samtals ämne. Är det möjligt att jag har någon sjukdom eller att den har slutat växa helt?

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!
Den en pungkulan kan vara större än den andra. Det är vanligt att dem är olika stora. Är det så att det gör ont så bör du gå till ungdomsmottagningen. Det är absolut inget konstigt att ha ont där ibland och behöva en doktor som kollar på det. Det är ju så man gör om man har ont i armen, huvudet eller något annat. Du behöver inte skämmas för att du har ont i pungen. Det har alla haft någongång och om det inte går över så får man gå till läkaren. De, är vana vid dette.
Du kan börja med att ringa och fråga på sjukvårdsupplysningen. Så behöver du inte berätta ve du är eller visa upp dig om det känns jobbigt. Då kan dem svara vad du bör göra:)

Ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar