Frågor och svar om akut p-piller

3 Apr 2001, 00:00 141
Annat, 0 år
Question


Om man inte vet om man är gravid hur får man då reda på det? Måste man vänta för att kolla?Då funkar väl inte dagen efter-pillret?Hur länge funkar det? Kan man få dagen-efter piller av systern på sin skola?


Svar

Du kan ta kontakt med din ungdomsmottagning när din mens hoppat över 1 vecka för att göra ett graviditetstest, urinprov ( kostnadsfritt ), eller så kan du köpa ett på Apoteket ( ca 80kronor ). Akut p-pillret fungerar inte om du redan är gravid utan enbart i preventivt syfte och skall tas inom 72 tim från det att du haft oskyddat sex. Akut p-pillret kan från och med den 2 april 2001 köpas receptfritt på Apoteket till ett pris av 89 kronor.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar