Frågor och svar om piercing och tatueringar

22 Nov 2012, 14:00 432
Tjej, 17 år
Question


hej! jag är riktigt sugen att pierca en bröstvårta och har varit det ganska länge nu. men jag undrar om det är farligt eller om det kommer bli svårt att amma om jag får barn i framtiden? jag har en ganska platt bröstvårta,eller den är inte så spetsig eller vad man ska säga.. men jag är ju ändå normalt utvecklad,så dom lär väl se ut så hela livet. men kan man pierca även fast bröstvårtan är "platt"? tack på förhand=)

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej

Om du går till en riktig piercingstudio som tar hål med en kanyl och arbetar sterilt så är det inte farligt. Det går jättebra att amma med piercad bröstvårta, men tänk på att ta ut piercingen innan det är dags att börja amma.

Om dina bröst går att pierca eller inte kan inte jag svara på, utan du får fråga dem som ska göra det. Men vänta tills du är 18 år. :)

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar