Frågor och svar om graviditetstest

3 Apr 2001, 00:00 89
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag slutade äta p-piller för ca 6 månader sedan i hopp om att bli med barn. Efter att jag slutade med p-pillren så har min menstruation inte varit regelbunden som den var när jag åt p-piller. Bör jag kontakta läkare eller vad ska jag göra? Tacksam för svar....

Svar

Man brukar räkna med att cirka 80 procent blir gravida under första året man försöker. 10 procent tar det lite längre tid för och resterande 10 procent kan behöva hjälp på konstgjord väg. Om din mens hoppar mycket så kan det bero på att din ägglossning inte fungerar ordentligt ännu. På Apoteket finns ägglossnings-test ni kan köpa och testa. Du kan också söka Gynekolog/ läkare för att få hjälp. Tag kontakt med din ungdomsmottagning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar