Frågor och svar om Ätstörningar

22 Nov 2012, 21:00 166
Annat, 0 år
Question


Hej.

Jag vet tt jag skrivit till dig förut. 18 årig tjej
Mår dåligt, total kaos i mig!
Går på en ätstörningsmottagning och pratar varje vecka med en behandlare där.
Våra samtal leder ingen vart, när jag pratar med henne blir det kallprat ofta, och hon tror att hon känner mig, vilket jag känner att hon inte gör.
Mår dåligt över att jag aldrig kan slappna av och berätta hur det igentligen är.
Tänker ständigt på maten, vikten och kalorierna, och tränar bort det jag ätit. Sen äter jag inget på 2 till 5 dagar dricker bara kaffe. Får för mig att om man äter tex ettt äpple på ca 147g så går man upp 147g När jag väl sitter på samtal hos henne, så Ljuger jag och luras. Håller en mask
Hon tycker det har gått framåt när jag i själva verket står still och backat. Känner mig extremt fet och misslyckad. Kan inte lita på henne och jag vet inte varför, vågar heller inte byta? :(. Folk i min närhet och omgivning har börjat påpeka att jag går ner mycket i vikt sen de såg mig sist och under hösten. Är 172 cm lång och väger xx - xx kg. Speglar mig ofta, om dagarna och mycket under nätterna. Ser fett och dallrande lår. Hemma har de gett upp för längesen. Vem ska jag vända mig till? / Jag

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Du behöver fråga dig själv vad det ger dig att sitta där och inte tala sanning? För egentligen hjälper väl inte det dig ett dugg i ditt tillfrisknande?
Jag tycker att du ska fundera över om inte du ska berätta precis som det är för din behandlare för egentligen är det väl inte så konstigt att hon tror sig känna dig om du utger dig för att vara någon annan som visar upp en sida där det minsann går åt rätt håll?
Skulle det efter att du varit ärlig inte kännas bra med din behandlare så byt.
Kom ihåg att det här är för dig. Det ska hjälpa dig att tillfriskna, inte att ljuga dig ur. Du klarar det. Försök att vara ärlig gumman.

Jag hejar på dig!

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar