Frågor och svar om få kontakt

26 Nov 2012, 11:00 107
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag vet inte om en kille i klassen gillar mig. Hans kompis gillar mig också, fast jag vet inte. Men han brukar le och titta på mig ofta. När jag och hans kompis dansade på gymnastiken så sa hans kompis:
- (Namn)! Titta...
( (Namn) är han som jag tror är kär i mig ) Sen tittade han på mig och ler. Sen i klass rummet säger han roliga saker.. Jag är så kär så jag vet inte vad jag ska göra! Snälla säg om du tror han är kär i mig ärligt!

Tack så mycket om du svarar!

Tjej, 12

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
att veta om någon är kär i en är något som kanske inte alltid är så lätt. Det kan vara svårt att tolka andra människors beteende och signaler, kanske särskilt när det gäller en undran om någon är kär i en eller inte. Alla har vi olika sätt att bete oss på och signalera till någon att vi tycker om den. Vissa kanske skickar många signaler till den de tycker om och andra kanske inte visar så mycket utåt alls.
Jag kan inte ge dig ett svar på om den här killen är kär i dig, men kanske kan du också försöka få ögonkontakt med honom och le, förhoppningsvis förstår han då att du tycker om honom. Om du vill det skulle du kunna fråga om han vill hitta på något på en rast, eller efter skolan? Kanske tillsammans med flera kompisar?

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar