Frågor och svar om obesvarad kärlek

26 Nov 2012, 16:00 234
Annat, 0 år
Question


Hej jag är en blyg tjej på 14 år och jag har ett stort problem. Jag har blivit kär i en man som jobbar på min skola. Han är så gammal så han kunde nästan va min farfar. Det känns jätte pinsamt att säga så men jag älskar honom verkligen! Han är så rolig, trevlig och så hjälpsam. Han är bara otroligt. Alla på skolan gillar honom! Han är verkligen omtyckt för han är så otroligt snäll och ..jag vet inte..han är obeskrivligt..han är bara fantastiskt. Och det är därför jag älskar honom. Jag har aldrig fått lära känna en sån snäll person i hela mitt liv. Jag lärde honom känna för ungefär ett år sedan och sedan dess är jag kär i honom också. Men jag blir alltid så deprimerad när jag tänker på att jag ändå aldrig kommer att få honom så klart. Och att jag inte kommer att se honom när jag går på gymnasiet och det är redan nästa år! :-(( Och den känslan är förj*vligt jobbig!! :-( Ibland vet jag verkligen inte vad jag ska göra! Jag är bara deprimerad! Jag tänker på honom varje dag och jag kan inte heller sluta tänka på honom!! Jag har försökt men det går inte.. Vad ska jag göra? Snälla hjälp mig!
Tack i förhand

Tjej, 14

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
jag tror inte att det går att styra över vem man ska bli, eller inte bli, förälskad i och att man som elev får känslor för någon som arbetar på den skola man går på är nog ganska vanligt. Att vara förälskad i någon som är mycket äldre och arbetar på skolan är komplicerat på flera sätt. Personer som är anställda inom skolan får inte ha några slags kärleksrelationer över huvud taget med elever. Någonting som känns bra när jag läser din berättelse är att anledningen till att du blev kär i den här personen var just för att han är snäll och trevlig, det är bra att du dras till snälla människor för du förtjänar att vara med någon som är snäll och som behandlar dig bra.
Ibland så blir man kär i någon som man av olika anledningar inte kan vara tillsammans med. Det känns jobbig för den som blir det, även som vuxen kan det hända och man kan känna sig ledsen över det. Men det kommer inte att kännas jobbigt för alltid, det kommer att kännas bättre igen.

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar