Frågor och svar om få kontakt

26 Nov 2012, 22:00 465
Annat, 0 år
Question


Hej.
I augusti började jag på gymnasiet, och det finns en kille där som är jätte snygg och verkar vara mysig. Han ler alltid mot mig och vi säger alltid hej när vi möts i korridoren.
Har aldrig haft ett seriöst förhållande förut och jag vet inte vad han tycker om mig. Vet inte om jag vågar ge mig in i ett förhållande med risk för att få hjärtat krossat.
Är det värt att satsa? och isf, hur tar man ett bra "första steg" utan att det blir awkward?

Svar

Hejsan T15!
Det kan vara svårt att ta första steget. Men frågar du inte får du inte heller veta. Det finns flera olika sätt att få kontakt. Till exempel vill vissa personer bli kompisar först och sedan säga vad de känner. Andra personer är mer rakt på sak från början och frågar till exempel om han eller hon vill fika eller göra något på fritiden. Vad du bestämmer dig för att göra är det bara du som kan bestämma. Om du vill så kan du väga för- och nackdelar mot varandra. Risken är att det bland annat kan bli kostigt mellan er efteråt eller att du blir sårad. Det finns dock en chans att dina känslor är besvarade och att även han känner liknande känslor. Om du vill ta kontakt eller inte är något som bara du kan avgöra.
Lycka till, hur du än vill göra!
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar