Frågor och svar om flytta hemifrån

27 Nov 2012, 16:00 4108
Annat, 0 år
Question


Hej!

JAg oc min kompis tänkte flytta ihop till en lägenhet i stan när vi börjar gymnasiet eller kanske när vi ska börja 2an. Vi ahr planerat allt med ekonomin och hur allt ska gå tilll och det verkar gå ihop! Mina föräldrar har gått med på det vilket är jättekul, nu väntar vi bara på hennes föräldrar. Men det vi egentligen undrar är om man får flytta ihop när man inte är myndig? Jag har för mej att man får flytta när man är 16, är det sant?
Tack på förhand!
/flyttsugna:)

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Man får flytta hemifrån om man är under 18. Man måste då ha föräldrarnas tillstånd. Men det finns mycket som man bör tänka på. Dina föräldrar är fortfarande ansvariga för dig och din försörjning. Vem står på lägenheten ni ska bo i? Det finns mycket olika regler om hur gammal man ska vara för att få en lägenhet, och det kanske inte alltid är så lätt att få som 16 åring tyvärr.

Det är ett stort anvsvar och det är mycket jobb med en egen bostad ska man komma ihåg. Som inte alltid är roligt! Och även om du flyttar så har dina föräldrar ansvaret för dig och du kommer alltså inte kunna bestämma allt själv som man kanske vill när man flyttat hemifrån.

Lycka till

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar