Frågor och svar om obesvarad kärlek

28 Nov 2012, 12:00 244
Kille, 15 år
Question


Hej jag är en kille på 15 år och som verkligen har det tufft nu. Jag har kommit in i en depression och mår inte bra just nu. Den största anledningen är för att jag är olyckligt kär i en av mina närmaste kompisar. Hon och jag går i samma klass och vi är verkligen riktigt bra vänner, hon är utan tvekan min bästa tjejkompis! Men för ca 6 månader sen började jag få känslor för henne, och jag berättade det för henne. Men hon kände inte likadant. Men vi fortsatte att vara bra vänner, och sen efter ca tre månader berättade jag samma sak igen. Men hon kände inte likadant då heller. Vi är fortfarande väldigt bra vänner, och smsar flera gånger per dag, ses hyfsat ofta utanför skolan och så berättar vi allt för varandra. Det är bara det att hon inte har sånna känslor för mig. Och det håller på att knäcka mig, för jag är så kär i henne. Kan inte tänka på något annat än henne! Så jag undrar då vad jag kan göra för att hon ska börja känna likadant som jag gör? Ska jag börja skriva hjärtan när vi smsar? Eller blir det för konstigt om man säger så? Är tacksam för alla svar!

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

De här med tjejer är inte alltid det lättaste, det kan ja skriva under på. Och det är klart att det kan göra en väldigt ledsen och till och med deprimerad.
Det är ju kul att ni kan vara vänner men kanske behöver du fundera om det gör dig glad eller ledsen. Kan det vara plågsamt för dig att ses så ofta eller sms hela tiden. Kanske skulle du behöva tänka på något annat en stund. Hinna vara med andra kompisar lite mer och sms med någon annan.
Det är du själv som betämmer såklart, och det är du som känner den här tjejen bra!
Hon vet ju att du tycker om henne på det viset och hon skulle säkert förstå om du tycker att det är jobbigt.

Det som ja tycker du ska tänka på är bara att vara försiktig för din egen skull. Tänk efter vad det är som gör dig ledsen och prata med henne om det behövs.

Följ ditt hjärta men ta huvudet med dig

Ta hand om dig
Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar