Frågor och svar om nationella program

28 Nov 2012, 16:00 210
Annat, 0 år
Question


Hej, jag funderar på att gå humanistiska i gymnasiet, alltså jag vill gå språk, jag vill lära mig portugisiska, vet du något gymnasie i (stad) som har humanistiska och som har portugisiska man kan lära sig? Tacksam för svar

Tjej, 14

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
prova att gå in på http://www.gymnasium.se och fyll i program, ämne/inriktning och ort i sökrutan högst upp. Jag testade att göra det och jag fick då upp 6 stycken skolor som hade Humanistisk inriktning och Språk på den ort du vill plugga. Därefter kan du gå in på var och en av skolornas hemsidor och titta på vilken eller vilka av dem man kan läsa portugisiska. Finns det en Studievägledare på din skola? Det brukar finnas en sådan på de flesta högstadieskolor och de brukar kunna ganska mycket om vilka skolor och inriktningar som finns och är det någonting de inte vet brukar de kunna ta reda på det, är min erfarenhet :-)
Lycka till!

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar