Frågor och svar om Ändtarmen och analöppningen

2 Dec 2012, 13:00 1938
Annat, 0 år
Question


hej, jag vet inte om jag har mask eller inte, jag hade en ca 0.5 dm mast i analen. Nu har jag tagit medicin mot springmask men jag vet inte om det verkligen är det.. Min anal har blivit lite svullen och mörk nu och kliar... jag vet inte vad jag ska göra..

Tjej, 17

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Det här är verkligen inget som jag har någon kunskap om - alls. Jag kollade dock runt lite, och en del av det du beskriver tycks tyda på Springmask. Men som sagt, jag vet inte. Testa med den medicin som du har köpt och se om det blir någon skillnad. Annars kan jag bara hänvisa dig vidare till vården. Det kan ju exempelvis vara så att du behöver starkare medicin, eller helt enkelt har ställt fel diagnos på dig själv.

Jag bifogar två länkar (Sjukvårdsrådgivningen och Vårdguiden) angående Springmask. På i alla fall den förstnämnda sidan finns det också möjlighet att ställa frågor till vårdpersonal.

http://1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Springmask/

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Mask-i-magen​/

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar