Frågor och svar om missnöje med kroppen

3 Dec 2012, 11:00 243
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en tjej på 14 år och är missnöjd med mitt utseende, mitt hår växer jätte långsamt, har pyttesmå läppar, tjock mage, sen på rumpan har jag såna inåt hål, jag tror de kallas för cellulit.
Jag reser till Kap Verde den 11 Feb 2013.
Kan man träna min mage och rumpa tills dess? Finns de något läppstift eller olja som gör läpparna fylligare? Och håret hur gör man för att de ska växa snabbare?
Ha en bra dag och snälllla svara mig!

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vi alla är någon gång missnöjda med vårt utseense, och det är lite dumt, för det behöver vi inte vara egentligen. Alla ser vi olika ut och det är ja väldigt glad för att vi gör. När man är i tonåren så förädras kroppen väldigt mycket, det gör den hela livet egentligen men speiellt under tonåren. Under denna tiden så kan man vara ovan vid att se sig själv på ett speceillt sätt för det är så snabba förändringar så man det tar ett tag att vänja sig bara. Men alla går igenom samma sak och det går över faktiskt.

Självklart så kan man träna och det är bra för kroppen och hälsan. Det gör kroppen starakare och man mår bra av det.
Det är iallafall så man ska träna. Så att man mår bra av det och hålla kroppen frisk.

Men om man är i tonåren så ska man inte träna för att förändra sin kropps utseende. Man växen fortfarande och det är inte bra att styrketräna tillexempel. Det kan få många konsekvenser som inte är så roliga. Därför har många gym åldersgräns på 16 år eller 18.

Hoppas du får en trevlig resa till Kap Verde! och kom ihåg att du är snygg precis så som du är!

Ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar