Frågor och svar om kärleksrelationer

3 Dec 2012, 13:00 194
Tjej, 23 år
Question


Hej. Jag har precis träffat en kille som jag precis börjat dejta lite. Men jag har ett problem, jag skäms typ. Han är 18 och jag är 23. Han är alltså född 94 och jag 89.Jag har tom inte sagt något till nån än. Och jag skäms ju inte över han. Han är en fin kille och han är framgångsrik i svensk hockey. Men är de "ok" att dejta någon som är 18 när jag själv är 23? är han för liten? Snälla hjälp gärna med lite svar och kommentarer!

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det är klart det är okej! Det finns en viss ålderskillnad mellan er som du säger, den kan märkas av men den behöver inte göra det heller, Det är ju väldigt individuellt hur man mognar. Skillnaden märks ju av mer i yngre åldrar som att du skulle vara 19 och killen 14. Då skulle du varit vuxen och kanske flyttat hemifrån, får dricka alkohol osv medans killen har föräldrar som bestämmer osv. Ju äldre man blir så blir skillnaden lite mindre på något sätt om du är med på vad ja menar? :)

Men i ert fall så är ni båda vuxna (iallafall i lagens mening:)) , och har säkert mer saker gemensamt. Så om ni tycker om varandra så är det bara kul för er båda. Det är egentligen inget att skämmas över. Du säger ju själv att du hittat en fin kille och det är ju inte alla som lyckas med det!

Så kör på bara:)

Ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar