Frågor och svar om tjej

4 Dec 2012, 23:00 1217
Annat, 0 år
Question


Jag är en tjej på 17 år och en kille 2 år yngre än mig själv, vi är väldigt intresserade av varandra skulle även kunna säga att jag är kär i honom och han i mig. Men vårat problem är i att vi fick nyligen reda på att vi är släkt med varandra. Min mamma är hans 3 mening, vilket betyder att hans barn kommer att bli mina 4 meningar. Han säger att han inte bryr sig om det. Men är det fel av oss att gilla varandra?

Svar

Hej T17!
Jag uppfattar det som att killen och din mamma är det som kallas för tremänningar, sysslingar eller nästkusiner. I sådana fall är din mammas och killens föräldrar kusiner, stämmer detta? Jag tycker inte att ni är såpass nära släkt att ni inte kan vara tillsammans på grund av släktskapet. Om ni tycker om varandra tycker jag inte att det är fel att ni är tilsammans. Ert eventuella förhållande kan dock komma att väcka uppmärksamhet i omgivningen. Släktskap och äktenskap är ett omdebatterat ämne. I Sverige är det lagligt att kusiner gifter sig och får barn. Halvsyskon kan i Sverige ingå äktenskap efter att ha ansökt om detta hos Länsstyrelsen, medan vissa andra länder förbjuder att halvsyskon har sex. Helsyskon bör dock inte vara tillsammans eller få barn, eftersom risken är stor att barn till helsyskon får sjukdomar.
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar