Frågor och svar om bröst

5 Dec 2012, 11:00 581
Annat, 0 år
Question


Hej jag undrar när man ska skaffa topp och bh mina bröst har börjat växa och dom är lite ömma och lite hårda. Är det nu jag ska skaffa topp eller bh eller inte

Tjej, 11

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
Syftet med en bh är att hålla upp brösten, ge dem stöd och tillfälligt forma dem. Många tycker att det kan vara skönt att använda bh, särskilt om man har stora bröst eller när man sportar eftersom det håller brösten på plats. Men tycker man att det är skönare att inte använda bh behöver man inte göra det.
Det finns ingen regel för om eller när man bör skaffa en bh eller topp, det är upp till en själv att känna efter om och när man eventuellt vill börja använda det.

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar