Frågor och svar om regler och moral

5 Dec 2012, 15:00 200
Kille, 14 år
Question


hej jag är en kille på 14 år och en massa personer tycker att jag är knäpp för att jag gillar när människor...gör illa sig t.e.x i:skräckfilmer.Är det normalt

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det är inget konstigt att skratta om man tittar på skräckfilm. Egentligen kan det handla om att man blir rädd och då skrattar man för att skydda sig själv mot andra känslor som rädsla tillexempel som inte är en lika skön känsla som skrattet:)

Humor är en försvarsmekanism. Det fyngerar så att man sktattar i lägen som man känner sig otrygg, obekväm i eller träng i på olika sätt, och då skrattar man för att slippa känna dessa dåliga känslorna och för att slippa känna ånget.
Så om du tittar på skräckfilm och något hemskt händer i filmen som gör dig rädd eller illa berörd så kan man som en reflex skratta för att det känns bättre!

Det är den vanligaste och största förvarsmekanismen, och alla använder den ibland. Det är alltså inget ovanligt eller konstigt alls!

Ta hand om dig
/ Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar