Frågor och svar om flytningar och svamp

4 Apr 2001, 00:00 547
Annat, 0 år
Question


Hej... Jag vet att det är vanligt att tjejer tar upp det här med flytningar, men nu känner jag att jag bara måste. Det är så att mina flytningar är MYCKET rikliga, på dagarna varierar det hur mycket det kommer men på morgorna, precis när man stiger upp så är det så pass mycket att det rinner ner en del ner för benen. Det är vitt ochpåminner om sperma, fast det är mer "vattnigt". Första ggr. jag fick det var efter en natt då jag haft sex, men trodde jag ju att det var sperma som var kvar, men det här kommer jämt och ständigt, vare sig man har haft sex eller ej. Det är väldigt jobbigt och känns riktigt ofräscht och jag hoppas verkligen att jag kan få ett svar på om vad det kan vara för fel eller vad som kan hjälpa, för jag har ingen aning och har aldrig hört talas m att en tjej har ngt. sånt här....
tack på förhand!

Svar

Hur mycket flytningar man har varierar från kvinna till kvinna. En del har faktiskt ganska mycket mer än normalt. Man bör givetvis utesluta ev. sjukdom. Du kan ha fått en bakterieinfektion och då ökar flytningen samt ändrar sig i färg och lukt. Tag kontakt med din ungdomsmottagning och gör en undersökning. Gynekologen/ Läkaren kan göra ett utstryk av flytningen på en "glasbricka" och se i mikroskop hur det ser ut och eventuellt ge dig behandling om så behövs, kanske också ta chlamydiaprov. Du kanske ska byta tvättmedel? Var sparsam med att använda tvål. Tvättar du dig ofta? 1 - 2 ggr varje dag räcker. Använd endast vatten. Om du är irriterad i underlivet är olivolja bra att smörja med ( endast yttre behandling ). Använder du stringtrosor? Sånt kan ibland ge iritation. Om du ofta använder trosskydd kan detta bli varmt och instängt vilket också kan bidra till att öka flytningen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar