Frågor och svar om träning

10 Dec 2012, 13:00 207
Annat, 0 år
Question


Hej, jag undrar hur man ska träna och vilken träningsgrejer/övningar man ska använda om man vill att magmusklerna ska synas? alltså jag menar inte att dom ska vara som på en bodybuilder, jag vill bara ha så att dom syns lite. (lite mellan aktigt)

Min mage just nu är som en liten bulle kan man säga, mina revben syns lite "utåt" eftersom jag har skolios, det tycker jag inte ser okej ut, så jag vill "cover up" med synliga magmuskler.

Lite tips..?

Tjej,16

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Jag vet inte om det direkt handlar om några specifika övningar eller så. Jag vet heller inte riktigt hur din skolios påverkar. Men som du förstår så måste du använda magmusklerna mycket för att uppnå det resultat som du önskar. Styrkeövningar såsom "plankan", "fällknivsövningar" etc. kan därför vara bra. Men som jag har skrivit till många andra med liknande frågor så måste du också tänka på att träna ryggen om du tränar magen. Annars blir det en obalans däremellan som kan ge dig onödiga problem. Tala därför med någon om detta. En idrottslärare eller så.

För fler tips och instruktioner kan du kolla in http://www.styrkeprogrammet.se Där finns massor med övningar, med och utan redskap. Dessutom står det vilka muskelgrupper respektive övning tränar etc.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar