Frågor och svar om få kontakt

12 Dec 2012, 16:00 664
Annat, 0 år
Question


Kan någon hjälpa mig?
Är så kär att det gör ont. Jag addade honom på fb, vi har sms en månad nu och träffas en gång i skolan och sagt hej en gång i skolan. Han är ett år äldre än mig. Och vi sms jätte mycket förut i början sen när vi träffades första gången, typ två veckor sen, han visste inte vem jag var. Sen efter det blev han konstig ser honom inte vid maten längre och bara ibland i vår enhet, och han svarar ibland inte på miina sms, och ibland går det flera dagar innan han svarar s å var det inte förrut. Han skrev att han tyckte jag var söt och att han vill träffa mig, har frågat flera gånger om vi ska träffas men då säger han att han inte kan.
När vi träffades i skolan för två veckor sen sa han typ inget bara kollade ner i golvet oh bara jag som pratade, han kanske tyckte jag var konstig för jag pratade snabbt jag vet inte och efter det har han varit konstig. Han har inte svarat på mina sms i måndags och i tisdags. Igår när jag stod utanför klassrummet satt han sig vid ett borde och tittade på mig. vad ska jag göra? han e allt konstig ibland, vet inte om han gillar mig.
Vill fråga ut honom i skolan men ett problem är att jag varken ser honom inte längre i skolan, inte i vår enhet elle matsalen, känns som han undviker eller har han mycket saker att göra, och om jag ser honom äär han med hans tjej vänner vågar inte gå och säga hej när han är med dom. Jag sms ade honom idag och frågade ut honom varför han inte svarar oh om jag gjort nåt. men inge svar. Liksom han ville ju träffas för inte så länge sen och skrev att han tyckte jag var jätte söt. Om han inte vill träffaas längre tycker jag att han kan skriva det då, men inge svar, han sms i torsdags två sms och skrev att han fått ny mobil. I tisdags satt han sig vid borden och jag stod utanför klasssrummet och han satt och strirrade på mig, liksom varföf gjorde han såå om han inte gillar mig. Varför kollade han på mig da. Tycker han kan svara på sms, liksom är det så svårt att sms konstig, han skrev i torsdags att han fått ny mobil det kan stämma för såg honom han stod utanför vår enhets dörr och hållde på med en mobi såg ut som en gammal, sån hade han inte förrut, sen kan fått ny mobil, vet inte. Han kanske satt sig vid borden och kolllade på mig för han hooppasdes att jag skulle komma till honom, fan skulle ha gått till honom, vet inte varför jag inte gjorde det men hade kort rast. Vi har sms en månad och han verkar inte vara en tuff kille som struntar i folk, han verkar vara snäll, sett honom när han när med hans kompisar liksom. En gång satt jag och min kompis vid borden och han gick förbi och jag kollade på honom då kolladde han bort oh skyndade sig förbi, kanske han blev röd i ansiktet vet inte konstig. Det kan ju ha hänt något, han kanske mår dåligt. Jag har hans syster på fb, hon addade mig, oh hon skrev klappat och klart att flytta. Bara inte han ska flytta! ): det är inte säkert att han ockcså ska flytta fan:(. Han kan ju ialla fall sms konstig han är, ändå kollade han på mig i tisdags. känner mig sårad, frusterad och ledsen, tycker ju om honom så mycket. Hopppas nån kan hjälpa mig, är så kär och vet inte hur jag ska göra-..

Tjej, 16

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
det här med kärlek och att veta vad man själv har för känslor för någon och vad någon annan har för känslor för en själv, det kan vara ganska svårt. Särskilt när någon skickar olika slags signaler, söker kontakt en dag och verkar undvika kontakt en annan dag. Det är svårt för mig att säga vad han vill och varför han gör som han gör, det vet nog bara killen själv. Kanske är han blyg, tycker att det känns svårt att veta hur han ska bete sig, är osäker på vad han själv känner, eller så beror det på något helt annat. Det kan säkert finnas många olika skäl. Det skulle nog vara skönt för dig att försöka få lite mer klarhet i hur han känner och vad det är han vill med er kontakt. Får du mer klarhet om vad han tycker och känner så kan ju du slippa fundera och undra varför han gör som han gör. Kanske kan du bestämma att du nästa gång du ser honom i skolan frågar om han har tid att prata lite?
Att skicka ett sms är ju också en möjlighet men risken med sms är ju, precis som du skriver, att man inte svarar.
Har du provat att ringa honom?
Om jag ska fundera allmänt över det här med kärlek så verkar det vara så att det är någonting som kan vara knepigt för alla ibland, gammal som ung, men ska man vara tillsammans med någon är det nog viktigt att man faktiskt mår bra av att vara tillsammans med personen.

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar