Frågor och svar om underlivet

4 Apr 2001, 00:00 264
Tjej, 0 år
Question


Varför kliar det i underlivet?? Nu den senaste tiden har det börjat klia som 17 där nere.. Runt slidan är det alldeles rött och irriterat och nästan som sår..
Snälla hjälp!

Svar

Du kan ha fått svampinfektion i slidan. Ofta har man klåda runt slidmynningen och då blir det rött och irriterat. Har du fått förändrad flytning? Den är ofta vit-grynig. Det är bra att vara återhållsam med tvättandet av underlivet. Använd gärna olivolja runt slidans mynning innan du duschar. Det räcker med att tvätta sig 1 - 2 gånger per dag. Du kan köpa receptfritt medel mot svampinfektion, eller tag kontakt med din ungdomsmottagning för undersökning. Det kan även vara infektion med bakterier och då är medicinen receptbelagd.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar