Frågor och svar om missnöje och bråk

19 Dec 2012, 13:00 408
Tjej, 14 år
Question


Hej jag älskar att sjunga, min mamma är sånglärare så är ganska dukig. jag vill vara med i tävlingar också men får inte för mamma, hon vill inte att jag ska få nån dålig komentar. men jag vill verkligen söka till X-factor, men om man är under 18 måste man ha med mamma, och jag får inte Vad ska jag göra

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det är jättebra att du har ett intresse som du tycker om! Det är också det viktigaste. Att det gör dig glad och att du trivs med att utföra det, dvs sjunga!

Sen om du är bra eller dålig spelar mindre roll, och det ligger i betraktarens öron! Många kanske inte tycker att Håkan Hellström kan sjunga och han hade säkert blivit sågad i många X-factor om han inte redan varit känd!

Men det är ju inte bara det de handlar om! Håkan är ju fantistiskt bra och jag och hur många andra som helst älskar att höra honom sjunga.

Alltså: oavsett hur det går i en talangtävling om sång, musik, sport eller vad som. Så är det inte viktigt hur det går. Det viktigaste är att du själv tycker om det och har roligt.

Sen är det så att mamma och pappa bestämmer i många fall tills det att man själv är myndig. Du kan bara prata med din mamma och ev pappa också, Om att du vill vara med. Sen kan man få höra tråkiga kommentarer av juryn som kan såra ens känslor. Du kanske måste bevisa att du kan ta kritik på ett bra sätt först innan din mamma vill släppa iväg dig på en x-factor tävling?

Musik och sångtävlingar kommer finnas kvar. Kan du inte vara med nu så kanske du får vänta. Det är det många som fått göra genom alla Idol år spm varit. Du kommer bara hinna sjunga mer och bli ännu bättre då:)

Kom ihåg! Sjung för att du själv tycker om det!

Ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar