Frågor och svar om menstruation

4 Apr 2001, 00:00 153
Tjej, 0 år
Question


hej..jag är en tjej på snart 18 år jag slutade med mina p-piller i december har haft dem ca 2år...nu är det så att jag har inte haft min mens sedan dess...jag är inte gravid för jag har redan testat mej...men jag är orolig det är jobbigt att gå runt och tänka på hela tiden...snälla hjälp mej...

Svar

Ibland är det så att mensen kan hoppa över några månader utan att det är något konstigt. Menstruationscykeln är komplex och påverkas en hel del av hur man mår, om du är orolig, stressad osv. Viktnedgång/ övervikt kan ibland göra att mensen hoppar över. Hur har din menscykel varit tidigare? Har du varit oregelbunden då så brukar det komma tillbaka. Du har också uteslutit graviditet vilket förstås är viktigt. Mitt råd till dig är att avvakta ytterligare några månader. Om din mens ej kommit då; tag kontakt med din ungdomsmottagning och få en tid bokad för undersökning. Om du känner dig väldigt orolig kan du givetvis ta kontakt tidigare.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar