Frågor och svar om flytningar och svamp

4 Apr 2001, 00:00 365
Annat, 0 år
Question


För ungefär en vecka sen så var jag och min kille ensamma hemma...vi låg och hånglade och det ena ledde till det andra....det slutade med att han pullade mig därnere och jag runkade av honom, men vi låg inte med varandra. Nu undrar jag om det finns någon risk att jag kan ha blivit gravid? Han fick aldrig någon utlösning, men nu har jag haft gul-bruna flytningar i ungefär en vecka, vad beror det på? Vi hade inget skydd och jag äter inte p-piller. jag är bara 15 år och jag vill verkligen inte bli med barn just nu. Vad ska jag göra om jag verkligen har blivit gravid?? Det här är nåt som jag absolut inte kan berätta för mina föräldrar, för dom har förbjudit mig att vara ensam hemma med min pojkvän. Nu är det slut med min kille för han var otrogen mot mig..tycker du jag gjorde rätt som gjorde slut? tacksam för svar!!!

Svar

Om ni inte har haft samlag alls, så är risken näst intill obefintlig att du skulle vara gravid. Beträffande dina flytningar, så kan det vara så att du har en infektion. Det kan vara en bakterieinfektion i slidan t.ex. chlamydia, men det finns även andra bakterier som kan ge infektioner. Jag rekommenderar dig att ta kontakt med din ungdomsmottagning för en undersökning. Chlamydiatest tas genom urinprov. För övrigt kan man se på flytningen mikroskopiskt ( man stryker ut lite av flytningen på en glasbricka och undersöker provet i mikroskop ). Om det är t.ex. bakterier så kan du få behandling för detta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar