Frågor och svar om kärleksrelationer

22 Dec 2012, 22:00 122
Annat, 0 år
Question


Hej jag har under en längre tid funderat på vart jag ska vända mig med mina funderingar. En vän till mig föreslog att jag skulle kolla in den här sidan.
Till min fundering /fråga/ berättelse
2009 blev jag ihop med en kille som jag verkligen blev blixt förälskad i det var kärlek vid första ögonkastet från bådas håll. Vi var ihop fram till hösten 2011 då tog det slut vi gled ifrån varandra jag insåg att vi inte kunde fortsätta vara ett par. Vi hade ett distansförhållande och träffades därför inte så ofta. Jag blev väldigt ledsen och nedstämd även fast jag själv insåg att vi inte längre kunde fortsätta. Efter någon lånad så blev min syster ihop med min företetts killes bästa kompis. Det har vel gått bra jag brukar undvika att vara hemma så mycket om möjligt när han kommer och hälsar på. Jag blir alltid påmind om vad som hänt varje gång jag träffar honom. Men nu ska hela hans familj komma hit över nyår och jag känner att jag inte orkar med allihopa här på en högtid när man ska umgås med sin familj och vänner. Jag har försökt att prata med familjen men de tror bara att jag gör såhär bara för att jag och min syster inte alltid kommer så bra överens. Men jag mår nästan fysiskt dåligt vid tanken på att jag ska behöva leva med hela min systers pojkvännen familj. Jag vet inte vad jag ska göra. Sen planerar min familj att fira påsk och nästa sommars semester tillsammans med den familjen. Jag vet inte vad jag ska göra men jag orkar inte få allt gammalt slängt i ansiktet igen.
Med vänlig hälsning,

Tjej, 18

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
Jag tycker att du formulerar tydligt hur du känner angående att umgås med hans familj. Kanske skulle du kunna prova att prata med en av, eller båda dina föräldrar igen? Jag tror att känslorna du har inför ditt tidigare förhållande kommer att kännas mindre jobbiga snart, med tiden brukar sådant ha en tendens att kännas mindre jobbigt. Förhoppningsvis blir det med tiden också lättare att träffa din systers pojkvän och lättare att skilja på honom och på känslorna och minnena du har inför ditt ex.
Om dina föräldrar förstår hur du känner och varför så kanske det också känns lite lättare för dig vid nyår när din systers pojkvän med familj kommer?
Om du tänkte fira nyår med din familj så kanske det skulle kännas lite bättre om du till exempel bjöd någon eller några kompisar att vara med, kanske kan det få dig att tänka på annat om du umgås med vänner du trivs med?

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar