Frågor och svar om få kontakt

22 Dec 2012, 23:00 348
Annat, 0 år
Question


Hejsan. Jag känner mig rätt så korkad för att jag ställer den här frågan... men hur som helst.
Är en ung tjej med noll erfarenhet av relationer o dylikt.
Har känt killen i ca 4 år. För två år sedan började jag märka att ngt var "på gång". Jag såg hur han tittade på mig i ögonvrån men vände bort blicken snabbt. Han satte sig bredvid mig och klappade mig på axeln, ibland gick han förbi och klappade mig på axeln. (Kan ju bara varit en grabbig grej, inget annat). Kan tillägga att jag var rätt så intresserad av honom ett tag men det dog ut.

Visste inte riktigt hur jag skulle tolka det, så istället blev jag bara uttryckslös... Då vände hans "vänsklapliga beteende" och han uppträdde mer överlägset och var allmänt jobbig. Nästan mer jobbig mot mig än mot de andra runt omkring oss. Jag svarade tillbaka och var sur och otrevlig tillbaka, rejält! Men så vände det igen och han sökte kontakt igen, frågade om hjälp, vad jag fick på proven osv, medan jag körde på med min otrevliga stil.

Nu i höst började vi på samma program och hamnade i samma klass. Första månaderna lät vi varandra vara och ignorerade varandra. Fast nyligen har jag märkt hans blickar igen. Ibland söker han mycket kontakt, frågar mycket om vardagslivet, skolan och ler väldigt mycket... Men så vänder det (igen... suck!) när vi pratar om ofarliga grejer som fysik, så säger han ngt surt och bara går iväg. Sen dyker han upp igen och går förbi i korridoren samtidigt som han nästan trycker sig själv mot mig. (oräkneligt antal ggr som han har gått förbi samtidigt som han nuddat vid mig)

Eftersom han vanligtvis är väldigt självsäker och är väldigt rak med vad han vill så är han beteende konstigt. Han förvirrar mig. När han är normal tycker jag att han är den gulligaste killen på jorden. Fast sen byter han till sitt "onda jag" och då försvinner mina känslor och jag tycker riktigt illa om honom. Måste tillägga att jag är otroligt feg, vågar inte visa att jag faktiskt tycker om honom.

Hur ska jag tolka hans signaler?

ps. Vi har en rätt så komplicerad bakgrund, vi har kommit överens rätt så ok under vissa perioder, andra perioder har han varit tyken, sen har det vänt och jag varit den som varit otrevlig. Därför känns det så konstigt när han visar någon form av "snällhet"

Tacksam för svar

Tjej, 16

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
Jag förstår att du känner dig förvirrad på grund av den här killens skiftande beteende och olika signaler. Jag vet inte hur du ska tolka hans signaler, jag kan tyvärr inte ge dig något svar på det, men det lättaste sättet att få reda på varför han gör som han gör och vad han känner är nog att prata med honom. Att ta upp en sådan fråga känns nog ofta lite svårare än att prata om vädret, skolan eller andra vardagliga saker, men det kan vara skönt att få ett svar, så att man slipper gå omkring och fundera och undra.

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar