Frågor och svar om bråk

24 Dec 2012, 21:00 316
Tjej, 15 år
Question


Hej, jag känner mig väldigt depprimerad över en sak, jag är tillsammans med en kille som jag inte gillar så värst mycket, jag har förklarat de för han men då är det min mamma som är problemet, hon tycker om min kille för han är snäll och hon tycker jag är dum i huvudet som inte vill vara tillsammans med han, men känslor kan väl försvinna eller?! Men det fattar inte hon, hon säger stt känslor inte bara kan försvinna, men han har förändrats och jag känner inget för han längre. Jag har tagit så mycket skit på grund av det och allt känns så jobbigt, jag bråkar ofta med min mamma och känner att jag ibland inte orkar mer, tänker flera gånger på hur bra det skulle blivit om jag inte skulle finnas, känner mig inte omtyckt av familjen. Jag har en syster som jag märker är deras favorit barn, jag ha fått hört flera gånger att dom önskade att jag var mer lik som henne, dom gillar inte mig för den jag är och det tycker jag är jobbigt, jag orkar snart inte vara kvar. Hur ska jag göra? Jag vill inte vara tillsammans med min kille men min mamma blir skit sur och arg på mig om jag gör slut, hon pratar kanppt med mig mer, jag känner mig som en stor idiot när hon dumförklara mig så mycket, men det är ju min mamma så jag älskar henne ändå fast jag hatar henne och önskar att jag inte levde i min familj.

Svar
Arlene Chelsea Larsson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Du är tillsammans med precis vem du vill. Om du inte vill vara tillsammans med din pojkvän längre så får din mamma faktiskt finna sig i det, det är inte hon som behöver vara tillsammans med honom. Gör slut om du känner att du inte vill vara ihop längre.

Tråkigt att du mår dåligt och känner att du snart inte vill vara kvar i din familj... Det är så dumt när föräldrar säger "kan du inte vara lite mer lik din syster" när de (oftast) menar att de vill att man beter sig lite mer som henne i ett visst sammanhang eller så, inte att de faktiskt tycker bättre om henne och älskar henne mer.

Jag tycker din mamma beter sig ganska omoget som inte vill prata med dig för att du vill göra slut med din kille. Hon skulle nog inte uppskatta om rollerna var tvärtom, att hennes föräldrar tvingade henne att fortsätta vara ihop med någon hon inte älskar.

Hoppas det löser sig, ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar