Frågor och svar om självmordstankar

26 Dec 2012, 10:00 174
Tjej, 17 år
Question


Hej! Jag undrar vad som händer om man överdosar Mirtazapin? Och hur mycket måste man ta för att man ska bli tvungen att åka till sjukhuset och och man inte gör de så dör man?

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej

Det låter allvarligt din fråga och fundering över detta. Dina självmordstankar ska man ta på allvar. Det är aldrig någon lösning att försöka ta sitt liv. Jag tycker du ska prata med någon vuxen i din närhet över att du har tankar om att ta överdos. Din läkare kan du ju prata med kanske eller den eventuella samtalskontakt du har av någon kurator, psykolog. Jag förstår att det är tungt och tufft att prata om deta och kanske du har känslan av att det inte spelar någon roll. Men det spelar enormt stor roll, din familj skulle inte kunna leva sina egna liv om du försvann, det går mer eller mindre alltid att lösa alla problem på betydligt bättre sätt. Självmord är ett samhällsproblem som vi alla i slutändan drabbas av. Titta på detta klipp får du se vad ett sådant fall påverkar omgivningen runt omkring sig.

http://www.youtube.com/watch?v=3QC8ZnsdrlQ

Din fråga kommer vi natuligtvis inte svara på eftersom vi aldrig uppmanar, tipsar eller triggar någon till självmord. Du är 17 år och har hela livet på dig att få det bättre. Du har mycket kvar att kämpa för. Prata med någon i din närhet om detta, skriv ett brev/mail om du lättare kan skriva än prata om det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar