Frågor och svar om bröst

27 Dec 2012, 17:00 847
Tjej, 13 år
Question


Hej! Jag är då en tjej på 13 år som har ett problem.. Det kommer en sorts mörkgrön vätska ur mitt ena bröst. Jag har inte varit gravid någon gång, och jag har heller ingen sorts sjukdom. Jag är jätteorolig, kan det vara någon sjukdom, eller är det vanligt tt det blir så? Försökte leta upp ett svar på internet, men vissa sa att det var vanligt, och andra sa att man skulle kontakta läkare. Snälla hjälp, fort!!

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan

Hej R!

Det är väldigt svårt att avgöra vad detta kan vara utan att ha sett hur det ser ut. Gå och prata med skolsköterskan eller en distriktssköterska på vårdcentralen, och visa dem hur det ser ut så kan de hjälpa dig att få tid hos en läkare om de tycker att det behövs.
Lycka till!
Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar