Frågor och svar om inkontinens

30 Dec 2012, 12:00 376
Annat, 0 år
Question


Hej jag vaknade på ett lite mindre roligt sätt i morse kan man säga. Sov över hos min kille och vaknade av att jag började kissa i sängen. Drömde att jag kissade och ja på den vägen är det. Var ju rätt pinsamt men har en otroligt fin och nära relation till min kille så det var väl inte så farligt egentligen med tanke på hur bra han tog det och vi mest bara skrattade åt det. Men jag känner mig lite orolig ändå, skulle inte kännas lika roligt om det hände igen. Hur ska jag veta att det bara var en engångsgrej?
Hade lite problem att hålla tätt på nätterna då jag var kanske runt elva,tolv, då jag varje gång det hände drömde att jag kissade. Sen dess har det aldrig hänt fram till i morse, då jag är 17 år. Jag var inte kissnödig då jag gick och la mig heller så jag förstår inte riktigt varför det hände.

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Svår fråga, då jag inte är särskilt hemma på området. Men, precis som du beskriver med drömmar har jag hört andra som upplever samma sak. Det vill säga, du är inte ensam om det. Hur du däremot ska få kontroll över det här är jag inte rätt person att svara på. Det är klart att du kan "förebygga" med hjälp av bindor etc., men det löser ju egentligen ingenting. Jag föreslår därför att du pratar med någon om det här. Kanske kan du börja hos skolsköterskan? Eventuellt anser hon att det är ett mer psykologiskt problem och hänvisar dig till kuratorn eller liknande. Jag har tyvärr ingen bättre lösning på lager. Jag förstår dock att du tycker det här är jobbigt. Som tur är tycks du ha en fin och förstående kille i alla fall.

Ett tips, kolla arkivet här på UM (http://ungdomar.se/qa_nav.php?category_id=193). Kanske kan du hitta något där.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar