Frågor och svar om kärleksrelationer

31 Dec 2012, 19:00 153
Annat, 0 år
Question


Hej, jag och min kille gjorde precis slut pga att vi båda kände mer och mer att han och jag bara var mer vänner än pojk- och flickvän till varandra. Men jag har fortfarande känslor för honom då vi var ihop i 1 år och 4 månader och för att han har hjälpt mig en massa från självskadning, misshandel av mammas kille m.m. men nu när vi gjorde slut så vart vi bästa vänner och kk's men jag har fortfarande känslor för honom och jag känner att ibland när jag tänker att han kommer ligga med andra och inte bara mig så får jag svårt och andas och blir jätte ledsen och jag känner att jag bara vill ta nåt vasst och skära sönder mig själv.
Jag älskar honom så jävla mycket och att jag har dålig självkänsla och att jag är väldigt beroende av att få han en nära mig och allt gör allt så mycket värre nu när jag är singel.
Finns det nåt jag kan göra eller nåt sånt för att jag inte ska bli så himla ledsen och sen helt plötsligt skära sönder mig själv för jag känner mig ensam och allt. Den ända person jag litar på är han och jag har ingen annan för mamma är borta med barnmisshandlaren och pappa dricker.
HJÄLP!

Svar

Hej!

Jag förstår att du är i en svår sits och att du fortfarande har starka känslor för denna killen. Dock tror jag inte att det är så bra att ni fortfarande är intima med varandra. Detta gör att du inte kan komma över honom eftersom att du hela tiden förnyar dina starka band till honom. För att få lite distans och för att kunna få perspektiv på saker rekommenderar jag att du väljer att vara ifrån honom ett tag. Förklara för honom hur du känner och att det inte gynnar dig att fortfarande vara intim med honom samtidigt som han vill vara singel. Han kan kanske fortfarande stötta dig i det du går igenom, men samtidigt respektera att det gör för ont att ha honom i ditt liv på det sättet som om ni hade varit ett par... Tror du att han skulle ta till sig ovanstående?

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar