Frågor och svar om kärleksrelationer

31 Dec 2012, 20:00 177
Tjej, 15 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 15 år. För ett par månader sedan träffade jag en kille på en fest. Vi snackade väldigt mycket och har träffats flera gånger efter detta. Jag gillade honom i början men till slut blev han lite jobbig och hade väldigt bråttom med allting. Så jag sa att jag inte ville träffa honom mer på det sättet utan att jag ville att vi skulle vara vänner. Vi har inte pratat mer efter detta och jag saknar honom jätte mycket. Nu har jag fått reda på att min kompis, som precis gjort slut med sin pojkvän, börjat träffa honom. Det gör mig jätte ledsen. Vad ska jag göra? Jag mår så dåligt.

Svar

Hej,

Kanske kan du börja med att prata igenom det du känner med din kompis. Berätta för henne vad som har hänt och hur hela situationen får dig att må. Kanske kan ni komma fram till ngt som fungerar för er båda? Prata även med killen ifråga om du känner dig bekväm med det. Berätta för honom hur du känner och hur du skulle vilja att er relation såg ut nu.

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar