Frågor och svar om allmänt

2 Jan 2013, 17:00 228
Annat, 0 år
Question


Heyyzan :)
I snart två månader har jag bara spytt, utan någon anledning... Asså, när jag vaknat så har jag bara spytt, utan att jag känt av det innan. & nu de senaste har jag bara spytt oftare. Ibland har jag spytt blod & ibland inte så mycket. Innan jag spyr, känner jag knappt någonting. Det bara kommer, helt oväntat. Det konstiga är att jag mår jätte bra annars. Men jag spyr.... & det tycker ialla fall jag, är mycket märkligt! Jag har försökt tänka efter, vad jag har gjort den senaste tiden. En tanke kom upp & jag kom & tänka på att jag haft mycket oskyddat sex det senaste. Men jag menar, de kan la inte vara att jag är gravid, eftersom det är blod jag spyr... Men nu det senaste, har jag spytt mera "vanlig spya", eller vad man säger. Detta skrämmer skiten ut mig & jag skulle verkligen uppskatta all hjälp jag kan få!
M.v.h

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan

Hej!

Du skall definitivt ta kontakt med sjukvkården! Oavsett om du är gravid eller inte, behöver man kolla så att det inte är något annat som gör att du kräks.
Jag tycker inte du skall vänta längre, två månader är en ganska lång tid, utan ring till vårdcentralen redan i morgon.
Lycka till!
Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar