Frågor och svar om mobbning

3 Jan 2013, 18:00 210
Annat, 0 år
Question


Är en ensamstående mamma på 21 år och har i många års tid varit mobbad, nu när jag fick barn förlorade jag alla mina vänner jag hade så sitter alltid ensam.en problemet är att jag alltid varit mobbad både i skolan och är de fortfarande så jag började hitta på saker som inte var sant bara för att få kompisar jag ljög och stal saker för att ha saker som alla andra hade.

Jag tycker inte om min kropp tycker den är ful och äcklig bland annat för att jag blivit mobbad för de och sen att jag inte är smal!

Jag ville ha hjälp nu att hitta en vägg ut och försöka se vad jag kan göra för att inte bli mobbad och få nya vänner, samt hur jag ska göra för att bli nöjd med mig själv vad tycker du jag ska göra??

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

När man får barn så är det naturligt att man tappar sin vanliga vardag med arbeta där man har vänner. Mycket förändras när man får barn. Men det man kan göra för att träffa nya kompisar i samma tid i livet om man säger så är att gå till en "mamma grupp" kanske? där finns andra föräldrar som också har en liknande vardag som dig.
Det gäller att vara öppen och våga träffa nya människor för att få kompisar. Barnvakt, så att du själv kan gå ut och hitta på aktiviteter och träffa dina vänner eller nya vänner. olika babyaktiviteter som du kan träffa andra föräldrar är en annan väg till nytt umgänge!

Det är inte viktigt att ha många vänner. Det är hur bra vänner man har som spelar roll. En är bättre än hundra om det är en riktig vän som finns för dig.

Det kan behövas tid för att ändra på saker ibland. Har man små barn så tar dem ju mycket tidm Men man får samtidigt mycket kärkek tillbaka. Om man är ensamstående är det viktigt att ta sig tiden och få hjälp om det behövs. Eftersom du är själv lan det vara svårt att komma iväg till vänner/träningen eller något annat som man kan behöva. Det finns hjälp att få som ensamstående förälder och det kan du kolla upp.

Om man vill förändra sin vardag så måste man våga!

Lycka till
Ta hand om dig
/Kenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar