Frågor och svar om lärare

3 Jan 2013, 18:00 202
Annat, 0 år
Question


Hej!

I höstas började jag 1:a året på gymnasiet, går bygg&anläggning. Ettan är uppdelad i två klasser, A och B. På yrkesperioderna är vi indelade i tre mindre grupper så det är inget större problem där. Problemet är när vi har "pluggämnen". Större delen av klassen pratar konstant hela lektionerna. Lärarna säger åt dem varenda gång att dem ska respektera oss andra. Det är värst när vi har helklass, då är ljudnivån verkligen inte okej. Och det är ju vi som vill vara där och lära oss saker som blir lidande när alla andra inte kan hålla käften och komma i tid till lektionerna.
Det är verkligen jättejobbigt och jag orkar inte tre år om det ska vara såhär. Känner mig som en plugghäst (även fast jag vet att jag inte är det) och hatar att större delen av klassen är så himla respektlösa..hjälp, för vill verkligen gå på skolan och programmet jag går på!

Svar
Kenny Johansson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Det är bra att du hittat ett program som du tycker om, och att du vill lära dig.

Det du måste göra är att prata med lärare och fungerar inte det så föreslår jag att du pratar med rektorn.

Det du kan göra själv är att sitta längst fram i klassrummet för att bli så lite störd som möjligt av dem andra. Många elever lyssnar tyvärr inte på lärare och kanske till och med tror att det skulle vara tufft att strunta i dem. Känner du att du själv kan be om tystnad så kan du såklart göra det.

Lycka till

/Kenny Johansson

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar