Frågor och svar om Ångest

5 Jan 2013, 23:00 182
Annat, 0 år
Question


Detta har hänt mig 3-4 gånger. Jag har varit ute och gått och jag har hört fotsteg bakom mig och jag vänder mig om men ingen är där. Jag fortsätter gå och fortfarande hör steg bakom mig. Då jag vänder mig om igen 2-3 sekunder efter första gången går någon där. De har hänt mig 2-3 gånger. Men under mitt kemi prov för några månader sen hörde jag sirener (polis eller ambulans sirener då) men de slutade tvärt då jag började lyssna noggrannare. Men 2-3 sekunder efter de slutat kommer bilen med sirenerna utanför vårt klassrums fönster. Jag börjar tycka att de är grymt obehagligt och vet inte vad jag ska göra. Snälla hjälp mig!

Svar
Arlene Chelsea Larsson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!
Det låter ju extremt jobbigt, dock är det inte så ovanligt som man kan tro att man hör fotsteg bakom sig och "höra i syne" så att säga. Men att det går någon bakom dig efteråt eller att polisbilen faktiskt kommer efteråt låter som att du antingen har väldigt bra hörsel, intuition eller att det helt enkelt bara varit tillfälligheter. Är det så att du upplever stämningen hotfull, jobbig eller obehaglig så råder jag dig att gå till din skolkurator eller någon annan som du känner kan lyssna och ta till sig ditt problem eftersom att det ofta är relaterat till stress och ångest.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar