Frågor och svar om nationella program

8 Jan 2013, 10:00 200
Annat, 0 år
Question


Hej

Jag är väldigt orolig angående intagningen till gymnasievalen, de "primilära" eller dylikt. Jag vill gå i teknik linjen, jag har alla ämnen godkänd och självberäknat att jag ligger ungefär på 180 poäng. Kan jag fotfarande gå till tekniklinjen då linjen har särskílt stor konkurrens. Finns det ett sorts krav där man ska ett visst antal poäng eller tar de bästa eller lottar ut?

Och om jag kanske inte kommer in med höstbetygen, kan jag göra det med vårbetygen som kommer att bli mycket högre även om det är fullt i tekniklinjen?

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Först, vad duktig du är som är godkänd i alla ämnen, bra jobbat.

Jag tycker att du först och främst ska prata med din skolas studievägledare, hon/han veta vad som gäller med just den skola och program som du vill gå.

Vill också tipsa dig om att om du mot förmodan inte kommer in på den skola där du vill gå så kan börja en annan skola men samtidigt ringa den skola där du vill gå VARJE DAG och fråga om de har en plats över. Många elever byter skola under första månaden vid skolstart, och då kan det ordna sig ändå. Ligg på och tjata, och be dina föräldrar att göra detsamma.

Lycka till!
/Jenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar