Frågor och svar om att gå i samtalsbehandling

9 Jan 2013, 12:00 195
Annat, 0 år
Question


Hej!ja känner mej deppig.. och har ingen och prata med,ja vill kanske gå till kurator.. jag har ingen och prata med om mina problem. Ja vill flytta till fosterfamilj för ja trivs inte hemma o jag hare jobbit, ibland så är det andra saker oxå. Ja har skadat mig och ja röker bort mina problem. .. vet inte vad ja ska göra. Snälla hjälp. Mår dåligt.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Jag tycker absolut du ska gå till kuratorn på din skola, du har många tankar som är allvarliga och väldigt viktigt att ventilera med någon vuxen i din närhet. Eftersom du inte uppger något av vad orsaken till detta mående är tex varför du inte trivs hos din familj, så kan jag inte hjälpa dig så mycket. Att skada dig leder bara till ännu värre problem, lika så att röka. Tänk på att ärren kommer sitta kvar och att det lindrar som bäst bara en kort kort stund. Hitta någon aktivitet du kan göra på din fritid som får dig att må bättre, det kan vara en klubb, förening eller sport. För att få en fosterfamilj krävs ju att soc är inblandad och det är en lång process med utredningar innan det kan beslutas om det är lämpligare att bo någon annan stans. Du kan ju ta kontakt med soc i samband med att du går till kuratorn. Du kan även vända dig till ungdomsmottagningen i din ort där dom kan erbjuda samtal.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar