Frågor och svar om könssjukdom

11 Nov 2002, 16:43 534
Kille, 0 år
Question


Hej. Jag är 15 år och har aldrig legat med någon, men jag brukar ta mycket på snoppen och nu har jag fått små små prickar under ollonkanten. Har jag fått en sjukdom som inte går och bota eller nått? Vad är det jag har fått och är det farligt? Snälla hjälp mig jag är faktiskt ganska orolig över det.

Svar

Prickarna runt ollonkanten som du beskriver är PENILA PAPLER, en sorts hudtaggar som 75 procent av alla män har. Penila Papler producerar inte något glidmedel.
Angående talgkörtlar som vi män har så är det inte så att de producerar glidmedel för att underlätta samlag utan för att huden skall vara smidig och mjuk och att eventuell förhud inte skall växa fast. Det glidmedel vi män producerar kommer vid sexuella tankar och vid upphetsning från COWPERS körtlar som sitter inne i kroppen, detta glidmedel kallas ibland försats eller kåtolja.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar