Frågor och svar om misshandel

11 Jan 2013, 09:00 337
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag och min mamma haft bråk sen ungefär 2009, i perioder alltså. Hon har sagt/gjort ganska mycket fel, om jag tror rätt? T.ex. så har hon vridit min arm, inte jättehårt men det kändes ju efter, vilket hon nekar till och säger att hon inte kan erkänna något som inte har hänt och att jag typ inbillar mig och så. Hon har tagit nyckeln ifrån mig när vi har bråkat för att jag inte ska kunna komma komma och gå som jag vill, hon tycker att jag flyr när jag åker till pappa. Hon har sagt att jag har ett psykopatiskt beteende, mamma och min låtsas pappa har hånat mig och när jag frågar varför så säger dom att dom inte har gjort det. Det typiska hånet: HA-HA-HA, i ett sånt där tonläge?
Om jag säger att hon är omogen och borde växa upp, så är det jag som är omogen och ska kolla på mitt beteende. Allt jag säger får jag tbx. Vi har anmält henne till soc som ledde till en utredning men las ner av ngn anledning, typ att jag skulle till BUP eller ngt tror jag.Hon har dragit dit sina föräldrar för att dom ska ''kolla på mitt beteende''. Hon ska ALLTID ha vittne på hur JAG är men hon själv gör alltid allt när ingen annan ser och bland andra personer så är hon SÅ falsk. Ingen som inte har varit med om det tror på det eftersom dom bara har sett den falska, gulliga, äckliga sidan av henne!

Sen nu för ett tags sen så sa hon att hon hade stoppat en anmälan på mig. Ringde en helg jag var hos pappa och frågade vem och varför, vilket hon inte svarade på. Då när jag frågade de, jag tänkte verkligen på att vara trevlig eftersom hon kommer använda att jag är otrevlig annars. Hon tyckte jag bara kastade skit och hon tänkte inte lyssna på skitkastningen. Sen hade hon gått upp till min bror som var hos mamma den helgen och bett honom vara hemma på söndagen när jag kom hem för att jag kanske kunde vara sur. Och det säger hon när jag har varit trevlig och bara ville ha svar ? Det var hon som brusade upp. Men självklart, jag får ju inte glömma att det är mitt beteende det är fel på och aldrig hennes. -.-' Kan ha blivit lite flummigt men hoppas man förstår ungefär iaf.

Jag vill inte hänga ut henne, men efter 3 år med massa saker hon sagt/gjort och sen nekar till, blir jag ursinnig på. Jag har också sagt och gjort saker, som jag står för. Men tycker ändå att hon är vuxen. Jag mår jäkligt bra annars och är så glad att jag kan må bra, men jag vill att hon också ska ta skiten när jag har fått gjort det.

Min fråga är iaf om det är psykisk misshandel och om jag har någon rätt att få veta om den där anmälan mot mig?

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Tack för ditt brev.

Jag tycker att det låter som om du har en besvärlig situation.
Din upplevelse är central och jag tycker att det verkar som om de gått över gränsen här vid några tillfällen.
Jag tycker att du borde leta upp en vuxen som du känner förtroende för och kan lita på och berätta om detta för den personen.

Om du vill fortsätta att tala om de här sakerna finns det ju många bra vuxna att tala med på msn/skype http://www.natvandrarna.se

Mvh

Uffe

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar