Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

11 Jan 2013, 16:00 361
Annat, 0 år
Question


hej ! jag är en kille på 17 (snart 18 år), i hela mitt liv har jag alltid vetat att jag är homo, jag har aldrig gillat en enda tjej någonsin. jag har kommit ut till alla runtomkring och jag är respekterad för den jag är. problemet är nu bara att jag tror att jag blivit förälskad i min bästa kompis (som är tjej !) jag vet inte om detta kan vara sant, det har ju aldrig hänt förut och hon har juh varit min bästa kompis i hur många år som helst nu ! hon har pojkvän (som också är en av mina närmsta vänner) det känns jätte konstigt att umgås med henne och jag vågar inte säga någonting ... kan det verkligen vara så att jag är bisexuell ? eller kan detta bero på någonting helt annat med tanke på att hon är den enda tjejen jag känt så här för ?
jag är verkligen tacksam för ett snabbt svar för jag vet inte vad jag ska ta mig till ! ska jag prata med henne, eller bara fortsätta att låtsas som ingenting och hoppas att det går över snabbt ?

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,
det är svårt, eller egentligen omöjligt, för någon annan att svara på om du är bisexuell eller vad det beror på att du plötsligt känner andra känslor för din bästa kompis. Kom dessa känslor när din tjejkompis varit tillsammans med sin kille ett tag eller började du få andra känslor för din tjejkompis strax efter att de hade blivit tillsammans? Jag kan tänka mig att det känns förvirrande i den situation du nu befinner dig. Du kanske kan avvakta lite grann och se om känslorna stannar kvar, eller om det är en tillfällig förälskelse eller något annat? Om det är så att du verkligen är kär i din bästa kompis så är det kanske också lite komplicerat att veta vad du ska göra, eftersom hon har en pojkvän så är det ju ett annat läge än om hon vore singel. Om du berättar för henne vad du känner finns nog en risk att det kan bli lite komplicerat i relationerna till både henne och hennes kille, som du är kompis med. Å andra sidan, om känslorna du känner för henne visar sig stanna kvar så kan det ju också kännas lite komplicerat för dig att umgås med dem som kompis när du har andra slags känslor för tjejen.
Det råd jag kan ge dig är att avvakta lite innan du bestämmer dig för vad du ska göra, för att försöka reda ut för dig själv vad det är för slags känslor du har och vad som känns bäst att göra, om du ska berätta om det eller inte.
Om du känner att det skulle vara skönt att bolla dina tankar med någon kanske du har någon annan vän du skulle kunna prata om det med?

Ta hand om dig,
Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar